Tentang Tickmill

Tickmill telah ditubuhkan pada bulan Ogos 2014 di Mahe, Seychelles. Pada bulan Januari 2015, syarikat itu mula menyediakan perkhidmatan broker runcit.

Tickmill memulakan operasi CFDnya pada bulan Mac 2015, menyediakan indeks stok AS, UK, Eropah, Jerman dan Jepun, serta minyak mentah WTI.

Pada bulan Jun 2015, Tickmill mengumumkan pelancaran program Introducing Broker (IB).

Pada bulan Ogos 2015, syarikat memperkenalkan akaun VIP dan menambah indeks saham HK50 untuk memenuhi permintaan pelanggan Asia.

Pada tahun 2015, Tickmill bergabung dengan BeeksFX untuk menyediakan pedagangnya dengan penyelesaian VPS latency rendah yang boleh dipercayai kepada peniaga.

Pada Mac 2016, Tickmill memperkenalkan penyelesaian Multi Account Manager (MAM), yang membantu pengurus wang profesional untuk berdagang bagi pihak klien mereka. Selain itu, syarikat itu mula menawarkan akaun Islam yang mematuhi undang-undang Syariah.

Pada 29 Julai 2016, Tickmill memperolehi lesen dari pengawal selia UK, Financial Conduct Authority (FCA) untuk entiti UKnya, Tickmill UK Ltd. Firma itu melantik Duncan Anderson sebagai Chief Executive Officer (CEO) Tickmill UK Ltd yang mempunyai pengalaman luas dalam industri perkhidmatan kewangan, telah bekerja di beberapa bursa dan telah memegang pelbagai jawatan pengurusan dalam firma perkhidmatan kewangan.

Pada bulan Januari 2017, Tickmill memperkenalkan alat analisa teknikal Autochartist, membolehkan peniaga mengenal pasti tahap sokongan dan rintangan, menilai kemungkinan risiko, mengoptimumkan stop loss dan mengambil tahap keuntungan, meningkatkan kemasukan pasaran dan titik keluar, dan memanfaatkan peristiwa berita yang bergerak di pasaran.

Pada bulan Mei 2017, Tickmill melancarkan Tickmill Prime, menyediakan broker, bank, dana lindung nilai, pengurus wang dan peniaga profesional dengan akses kepada penyelesaian kecairan FX dan CFD, teknologi dan label putih.

Pada bulan Julai 2017, Tickmill menambah CFD ke atas bon kepada penawaran produknya, memperkenalkan 4 CFD ke atas bon kerajaan Jerman.

Pada September 2017, Kumpulan Tickmill menyelesaikan pengambilalihan kepentingan majoriti dalam Vipro Markets Limited, firma pelaburan yang dikawal oleh CySEC. Sebagai sebahagian daripada pemerolehan, Tickmill menyuntik $ 2.20 juta ke dalam modal saham Vipro Markets.

Pada bulan Oktober 2017, Tickmill memperkenalkan kriptografi mata wang, dengan menambahkan BitForex CFD kepada rangkaian instrumen dagangannya.

Kumpulan Tickmill, yang terdiri daripada Tickmill UK Ltd, Tickmill Europe Ltd dan Tickmill Ltd, melaporkan keuntungan bersih yang disatukan sebanyak $ 14.81 juta pada tahun 2017, hasil perdagangan bersih $ 38.96 juta, jumlah dagangan berjumlah $ 745 bilion nilai nada dan 42.58 juta dagangan dilaksanakan secara keseluruhan pada tahun 2017.

Pada September 2018, Tickmill mengumumkan keuntungan bersihnya yang disatukan pada separuh tahun pertama yang berjumlah $ 14.97 juta. Jumlah dagangan mencecah $ 624 bilion; angka yang hampir melipatgandakan keuntungan bersih separuh pertama Kumpulan pada 2017 dilaporkan pada $ 332 bilion.

Pada bulan Oktober 2018, Tickmill mengumumkan bahawa pada bulan September ia telah memproses $ 117.7 bilion. Ini adalah jumlah dagangan tertinggi yang telah diproses oleh Kumpulan Tickmill.