Tickmill Review

Dalam ruangan ini, saya akan memberikan sedikit ulasan (review) tentang Tickmill. Saya berharap ulasan yang diberikan ini akan serba sedikit membantu anda untuk membuat keputusan samada nak meneruskan niat untuk trade dengan mereka atau mencuba broker yang lain.

Tickmill ditubuhkan pada tahun 2015 dan telah memposisikan diri sebagai broker MetaTrader moden yang serba lengkap. Selain daripada Forex, Tickmill juga menawarkan perkhidmatan CFD, Bon, Tenaga, Indeks, Logam dan Cryptocurrencies.

Tickmill diasaskan selepas Armada Markets memindahkan pelanggan runcit ke entiti Tickmill di Seychelles, yang dikawal oleh Lembaga Perkhidmatan Kewangan (FSA). Tickmill kemudian memperoleh lesen pengawalseliaan tambahan di UK di bawah entiti baru untuk mengembangkan jangkauannya.

Jenama Tickmill juga merupakan nama dagangan TMILL UK Ltd, yang dikawal selia di UK oleh Pihak Berkuasa Perlakuan Kewangan (FCA) dengan pasport di seluruh EU di bawah peraturan MiFID.

Pada tahun 2017, Tickmill memperoleh Vipro Markets, sebuah broker yang dikawal selia di Cyprus oleh Suruhanjaya Sekuriti & Bursa Cyprus (CySEC), memperluaskan skop tawarannya.